400免费电话:400-886-0085
加载中...

当前位置:新阳光教育 >> 英语单科 >> 学习资料 >> 浏览文章

2018年同等学力英语完形填空练习(21)

来源:互联网   更新日期:2018年04月10日     【字体:

  Comparisons were drawn between the development of television in the 20th century and the diffusion of printing in the 15th and 16th centuries. Yet much had happened ____1____. As was discussed before, it was not ____2____ the 19th century that the newspaper became the dominant pre-electronic medium, following in the wake of the pamphlet and the book and in the ____3____ of the periodical. It was during the same time that the communications revolution ____4____ up, beginning with transport, the railway, and leading ____5____ through the telegraph, the telephone, radio, and motion pictures ____6____ the 20th-century world of the motor car and the air plane. Not everyone sees that process in ____7____. It is important to do so.

  It is generally recognized, ____8____, that the introduction of the computer in the early 20th century, ____9____ by the invention of the integrated circuit during the 1960s, radically changed the process.

  As time went by, computers became smaller and more powerful, and they became "personal" too, as well as institutional, with display becoming sharper and storage ____10____ increasing. They were thought of, like people, ____11____ generations, with the distance between generations much ____12____.

  It was within the computer age that the term "information society" began to be widely used to describe the context within which we now live. The communications revolution has ____13____ both work and leisure and how we think and feel both about place and time, but there have been ____14____ views about its economic, political, social and cultural implications. "Benefits" have been weighed ____15____ "harmful" outcomes. And generalizations have proved difficult.


  1、A.between  B.before  C.since  D.later

  2、A.after  B.by  C.during  D.until

  3、A.process  B.company  C.light  D.form

  4、A.gathered  B.speeded  C.worked  D.picked

  5、A.on  B.out  C.over  D.off

  6、A.of  B.for  C.beyond  D.into

  7、A.concept  B.dimension  C.effect  D.perspective

  8、A.indeed  B.hence  C.however  D.therefore

  9、A.brought  B.followed  C.stimulated  D.characterized

  10、A.ability  B.capability  C.capacity  D.faculty

  11、A.by means of  B.in terms of  C.with regard to  D.in line with

  12、A.deeper  B.fewer  C.nearer  D.smaller

  13、A.regarded  B.impressed  C.influenced  D.effected

  14、A.competitive  B.controversial  C.distracting  D.irrational

  15、A.above  B.upon  C.against  D.with


 参考答案:

  1、A 2、D 3、B 4、B 5、A 6、D 7、D 8、C

  9、B 10、C 11、B 12、D 13、C 14、B 15、C

 

  • 报名提醒

  新阳光免费为考生提供2019年同等学力考试报名提醒服务,资讯动态将在公布后及时告知考生!提交成功还可免费获得新阳光内部编写的学习资料和复习方法各一份,发送至大家邮箱,机不可失哦!

 
  • 推荐资料
 
  • 热点关注